04 Oct Københavns Kommune går sammen med erhvervslivet og London Stock Exchange aktivt ind i kampen for at styrke kvindelige tech-iværksættere og diversitet i teknologibranchen

Danmark ligger i bund på internationale lister over kvindelige iværksættere. Det vil Tech Nordic Advocates (TNA) sammen med deres hovedsponsor Industriens Fond og partnere KPMG, Magnusson, NetCompany og London Stock Exchange ændre på gennem et ambitiøst mentor-, accelerator- og ventureprogram. De første 60 kvinder i teknologibranchen har nu gennemført modul 1 og er godt på vej til at gøre deres iværksætterdrøm til virkelighed – og dermed rykke Danmark langt op ad listen.

Programmet ”Danmark i Førertrøjen på Kvindeligt Iværksætteri”, skal få talentfulde kvinder frem, støtte
deres vækstrejse med adgang til håndplukkede internationale mentorer, rådgive dem til at overkomme
barrierer på vejen, sikre kapital og samtidig hjælpe eksisterende kvindelige tech-iværksættere med vækst.

Beskæftigelses og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard og Københavns Kommune vil nu være med til at sætte alle talenter i spil og styrke kvindeligt iværksætteri og diversitet i teknologibranchen. Derfor er Cecilia Lonning-Skovgaard onsdag den d. 22. september vært for et arrangement på Københavns Rådhus, der skal markere den store succes i første del og lancere de næste to faser af programmet. Der vil være deltagelse af 200 særligt inviterede gæster, heriblandt mentorer og partnere fra det danske og internationale iværksætter- og investormiljø, ambassadører og ledende repræsentanter fra den britiske, amerikanske, canadiske, estiske og pakistanske ambassader, som er også partnere i programmet, samt iværksætterne fra programmet.

”Det er helt skævt, at vi har så få kvindelige iværksættere i Danmark. Iværksætteri og teknologi går hånd i hånd i et moderne samfund, og København og hele samfundet går glip af muligheder for vækst og
arbejdspladser, hvis ikke vi får flere dygtige kvinder ombord i tech-branchen. Derfor er det vigtigt for mig, at vi får sat turbo på iværksættermiljøet herhjemme, så flere kvinder springer ud i at starte egen virksomhed”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

183 kompetente kvinder søgte om en plads på første modul, som er et internationalt mentorprogram med know-how, adgang til eksperter, netværks- og kompetenceudvikling til opstart og vækst af techvirksomheder. 60 udvalgte iværksættere startede Modul 1 i januar og fik dermed direkte adgang til 250 eksperter fra Danmark, Norden, London, Paris, USA og Canada, samt en mentor matchet med deres
individuelle og virksomhedens profil og behov.

”Der er skabt nye og stimuleret vækst af eksisterende tech-virksomheder, ledet af kvinder, åbnet for
internationale markeder og rejst kapital på over fire millioner kroner alene i Modul 1. Det viser både hvad der kan opnås, når der sættes ind med den rigtige støtte, og at der er et kæmpe uudnyttet talent og
potentiale blandt kvinder i København og Danmark. Dem har vi hårdt brug for til at skabe innovation,
bæredygtig vækst, jobs, velfærd og ligestilling i teknologibranchen, erhvervslivet, samfundet og Danmark
som helhed”, siger Founder & CEO for Tech Nordic Advocates, Jeanette Carlsson, som er ovenud tilfreds
med resultatet af første modul.

Danmark skal blive bedre
Kvinder udgør kun 4,2 procent af de nye entreprenører i Danmark i 2020, hvilket er det laveste niveau i Norden. I OECD-regi ligger kun Japan og Italien med lavere repræsentation af kvinder blandt iværksættere. Den mandlige dominans er en del af problemet, mener Stine Bosse, bestyrelsesformand i TNA

”Der er ganske enkelt brug for flere kvindelige tech-iværksættere. Vi skal udnytte hele talentmassen.
Problemet er, at kvindelige tech-iværksættere starter en anden type virksomhed og kommer med en anden energi, og det har et system domineret af mænd svært ved at honorere. Når de mandlige investorer møder iværksættere, er det lettere at investere i personer og ideer, de kan identificere sig med eller de selv kunne have fundet på. Det gør det meget vanskeligt for kvinderne at rejse den nødvendige kapital til at komme videre med deres forretningside,” siger Stine Bosse.

Flere lande har en målrettet strategi for kvindelige tech-iværksættere, blandt andet har Canada en national ”Women Entrepreneurship Strategy” og en venturefond målrettet kvindelige iværksættere.

Tech Nordic Advocates har søsat det slagkraftige program, som er baseret på internationale succesfulde
eksempler, for at ændre på bundplaceringen. Efter successen med Modul 1 lanceres nu modul 2: Europas første internationale Accelerator målrettet højvækstvirksomheder i teknologibranchen ledet af kvinder. Modul 3: en ny paraplyorganisation som samler danske og internationale investorer, der forpligter sig til at investere i kvindelige, danske tech-iværksættere og teknologivirksomheder ledet af kvinder.

Kvindelige iværksættere skaber vækst i hele landet
Industriens Fond er hovedsponsor og fokuserer på at styrke virksomhedernes konkurrenceevne, så de kanskabe vækst og arbejdspladser i hele landet.
” Det vil i sidste ende også munde ud i vækst og lighed for hele Danmark. Der er masser af talent, som kan sættes i spil og komme langt, når de får adgang til rådgivning, kapital og rollemodeller. Programmet har allerede nu været med til skabe og vækste nye tech-virksomheder ledet af kvinder. Det er første skridt mod at få endnu flere succesfulde kvindelige iværksættere og gøre iværksættermiljøet attraktivt for dem i hele Danmark”, siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør, Industriens Fond.

International anerkendelse
London Stock Exchange og flere andre partnere, Industriens Fond (hovedsponsor), KPMG, Magnusson og Netcompany anerkender den store succes og har givet grønt lys til yderligere bevilling til modul 2 og 3.

“London Stock Exchange er stolte over at kunne fortsætte vores støtte til den dynamiske gruppe af
enkeltpersoner og iværksættere i Danmark og Norden via vores samarbejde med Tech Nordic Advocates. Vi ser frem til at samarbejde med de danske og nordiske tech -iværksættere og støtte økosystemets mulighed for adgang til international finansiering,” siger Tamara Gehring fra London Stock Exchange.
_______________________________________________________________________

Yderligere oplysninger kontakt:

Mediekontakt: Lisbeth Nedergaard, Kreab Copenhagen,
Tlf. +45 41 76 02 72 / E-mail: lned@kreab.com

Sofie Rønde Mathiesen, pressekonsulent, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, København.
Tlf. +45 21 37 48 45. E-mail: s43w@kk.dk

Founder & CEO Jeanette Carlsson, Tech Nordic Advocates
Tlf.: +45 51 27 89 78 E-mail: jeanette@technordicadvocates.org

Om Tech Nordic Advocates
Tech Nordic Advocates er Nordeuropas største not-for-profit tech/startup økosystem og women-in-tech
netværk som arbejder på at styrke væksten af startups, scaleups og teknologisektoren gennem konkrete
initiativer og programmer. Tech Nordic Advocates er den Nordiske søsterorganisation til Tech London
Advocates, maskinen bag London’s tech hub, og nordisk arm af Global Tech Advocates, verdens eneste
global tech/iværksætter økosystem, bestående af 20,000 tech ledere på tværs af 21 globale tech hubs.